About us

Belgisk Malinois/Belgien Malinois

Vårt mål med aveln är att få fram friska, trevlig individer, som är sociala, med stor jakt, kamplust och stort föremålsintresse och som har nerverna på ”rätt ställe”. De ska var den bra allroundhunden som passar till all sorts arbete och de ska fungera i familjen i vardagen! Alla avelsdjur ska självklart vara hälsotestade.

Staffordshire Bull Terrier

Vårt mål med aveln är att få fram friska staffar som är följsamma, med stor kamplust (*Se förklaring nedan) och föremålsintresse, som ska passa som både en bra sällskapshund och som en rolig kamrat på tävlingsplanerna. De ska vara bra byggda, med kroppar som ska hålla för mesta som du skulle vilja göra med dem. Alla avelsdjur kommer vara hälsotestade.

knapp

Kontaktuppgifter/Contacts

     Sara Hjulström               Anna Hjulström
073-0402532                 070-2974843
buzzkillskennel@gmail.com
Pga våra jobb så är det enklast om man i första hand hör av sig till mejlen, då vi inte kan svara på telefonen under arbetstid.

 

Tryck på bilderna för att komma till info om oss!
Press the pictures to read more info about us!

*Kamplust

Man brukar dela in kamplusten i två undergrupper. Jaktkamplust och socialkamplust. Dessa ligger i hundens födofunktion. Kamplust ska inte misstolkas som något negativt. Utan är mycket viktigt för hundens generella arbetslust. Hundens motor ligger i dessa funktioner.

Förfölja ett byte

I jaktkamplusten ser man hundens lust och förmåga att jaga, gripa och döda ett byte, apport eller leksak och så vidare . Detta är något som används mycket inom hund träningen. Om än i modifierade former till människans behov. Dagens hundar behöver oftast inte jaga villebråd för att överleva. De blir serverade mat i skålar, i hemmets lugna vrå.

Många av aktiviteterna som man företar sig med hundarna, ger utlopp för detta genetiska arv. Det kan vara spårträning, sökträning, jakthundar och diverse tjänstehundar och så vidare. En hund med stor jakt kamplust orkar jobba i princip tills den får en sluthandling.

Det kan vara att finna människor, eller föremål som är tappade eller utlagda av oss. Hundens strävar mot att få ett avslut på på sitt arbete. Det är detta som driver den oavsett vilken uppgift den har för tillfället.

Alla hundar besitter någon form av jaktkamplust. Vissa raser har mer än andra raser. Det skiljer sig även mellan individer i en kull. Om hunden får utlopp för sitt genetiska arv. Gärna ihop med oss, så är jaktkamplusten guld värd.

Leka och engagemang

Nästa undergrupp är den sociala kamplusten. Här ser man hur hunden engagerar sig i bytet. Hur hunden använder sin kropp och käkar och verkligen kämpar med och om bytet. Rent genetiskt ser men hur hunden bär hem bytet. Den kan vilja dela med sig av detta eller vakta detta.

I sociala kamplusten kommer ofta ett mått av allvar in. Beroende på hur hundens sociala kamplust är beskaffad, så kan man uppleva det som skrämmande när hunden morrar och ryster bytet, leksaken och så vidare.

Men som tidigare i texten modifierar vi denna funktion till att få till ett riktigt betydelsefullt belönings system för hunden. De flesta hundar upplever den sociala kampen som väldigt lustfyllt.

Leken hunden uppvisar i denna funktion kan riktas mot oss som förare eller ägare. Men lika ofta emot främmande människor och andra djur om hunden har stor socialkamplust.

Källa Eftersom jag är dålig att förklara exakt vad vi menar, så har jag saxat detta ifrån denna sida, som jag tycker överensstämmer med vad vi tycker att kamplust är.